1572 MTB Challenge

I lördags fick jag tillfället att fotografera åt mountainbike tävlingen 1572 MTB Challenge tack vare min vän Mikael Grahn. Det var en rolig upplevelse att se sverigeeliten kämpa sig igenom loppet och med en spännande kamp på slutet.

Bröllop i Berga, Linköping - Fanny och Daniel

Nu har jag fotograferat mitt första bröllop med kombinerat dop, och även festen på kvällen fick jag vara med att dokumentera. Bröllopet och dopet hölls i Berga Kyrka, Linköping och efter bröllopet gick vi upp till Berga Minnespark för porträttbilder. Senare på eftermiddagen blev det middag och fest i Gamla Linköping.

En rolig utmaning som jag gärna gör igen, och ett stort tack till det vackra paret Fanny och Daniel samt deras underbara son Vincent för att jag fick föreviga eran dag, tack.

Öland - Dag 1

Några bilder från Jordhamn på västra sidan av Öland förutom dom två sista som är från vår lilla stugby i Källa Hamn.

Simons bal

I lördags efter att man precis hann hem från Visby var det dags att ge sig av till ishallen och skolbalen för att se Simon dansa som John Travolta. Och efter dansen var det dags för dom att åka kanalbåt för vidare färd in till stan för fest.

Skönnarboleden i hagel och åska

Det började bra men gick ganska snabbt utför, och där stod man med genomblöta kläder och med hagel och åska som dundrande ner från en mörk himmel. Härligt.

Men det blev några bilder innan ovädret och när regnet och åskan dragit vidare så blev det helt fantastiska tillfällen för foto.

Ny i familjen

Fujifilm familjen har fått utökning, och en ganska stadig sådan. Vi passade på att åka ner till Bankeryd för att besöka utförsäljningen som Scandinavian Photo har och se om det fanns något av intresse, och redan efter bara några meter in i butiken såg jag en begagnad FUJINON XF50-140mm F2.8 R LM OIS WR som jag har haft ögonen på ett tag och idag var dagen den skulle få hamna i mina ägor. Efter det lilla jag har hunnit att testa så verkar det vara ett fantastiskt objektiv och jag antar att det börjar bli dags att sälja av mina Canon-prylar.

Här kommer några testbilder som jag tog på vägen hem när vi alla tre som åkt ner var alldeles för nyfikna på att testa våra nya objektiv, dom flesta bilderna är tagna vid f2.8 och med Fujifilm X-T20.

Gotland dag 3 - Kovik

Tredje dagen och sista av fotograferande på Gotland och det fick bli något som var relativt nära Visby eftersom jag jobbade på dagen, men som tur var hade det blivit sommartid så vi fick en timme extra och det passade oss perfekt.

Anders valde en bra plats igen och det blev Kovik, Kovik är ett gammalt fiskeläger där det nu är ett fiskemuseum. Kovik ligger 3 mil söder om Visby och har formen av två horn som sticker ut i havet och hade passat bra om man haft en drönare.

Även denna kväll blev det en vacker solnedgång vid havet dock lite stenig.

Tack Anders för trevligt sällskap, och skönt att slippa åka ensam denna gång, det här får vi göra om, och gärna när det blivit lite varmare ;)

Gotland Dag 2 - Högklint och Ygne

Högklint

Söndag och sovmorgon, alldeles för trötta och med mulet väder med inslag av regn beslutade vi att sova ifatt och ta sovmorgon. På eftermiddagen åkte vi en kort tur till Högklint där vi endast stannade någon timme eftersom det inte fanns så många olika motiv att fotografera, men dom som fanns var vackra och med underbar utsikt både norrut mot Visby och söderut.

Ygne

Inga planer efter att vi varit på Högklint och vi tog fram telefonerna och letade efter något som var mer intressant på Gotlands sydkust och inte för långt från Högklint.

Vi kom fram till att en plats som hette Ygne som verkade lovande så vi packade ihop och satte oss i bilen och åkte på några små leriga vägar bort till Ygne.

Ygne är ett fiskeläger beläget några mil söder om Visby med stenstrand (som vanligt) och även där överföring av el sker mellan fastlandet och Gotland. Platsen är väldigt vacker med många sjöbodar, båtar och en liten flod som rinner ut i havet. Vädret var perfekt med en vacker solnedgång och några moln som reflekterade ljuset efter solens nedgång bakom horisonten. En magisk afton :) och kanske det blev någon bild för mycket...

Gotland Dag 1 - S:t Olofsholm, Lergravsviken och Furillen

S:t Olofsholm

Första dagen på Gotland startade tidigt på morgonen innan solen gick upp med en bilresa till S:t Olofsholm som ligger på de nordöstra delen av ön, i närheten av Slite.

Kallt, grått och blåsigt som f.. var inte den start vi önskade men ändå en härlig plats att besöka och kul att ha varit där och det kan vara värt att besöka igen när vädret är bättre, eller iallafall varmare.

Mer info om S:t Olofsholm hittar ni här:  http://www.guteinfo.com/?id=611

Lergravsviken

På eftermiddagen åkte vi ytterligare igen åt nordöst, lite längre denna gång och tog oss först till Lergravsviken ett av Gotlands största raukområden med bl.a. Lergravsporten och även ett mindre fiskeläger nedanför raukområdet.

Info om Lergravsviken

Furillen

Efter Lergravsviken fortsatte vi mot ön Furillen (Furilden) där det tidigare varit en kalkstensindustri men nu drivs det som hotell.

Lite otur med vädret även här med varierande ljus och färg och vi fick inte den härliga solnedgång som verkade vara på gång när vi var vid Lergravsviken, men vad gör det när det var ett så coolt och fotovänlig plats, som måste besökas igen.

Mer info om Furillen finns här: Hotellet  https://www.furillen.com/  Wikipedia