Posts in Människor
Bröllop i Berga, Linköping - Fanny och Daniel

Nu har jag fotograferat mitt första bröllop med kombinerat dop, och även festen på kvällen fick jag vara med att dokumentera. Bröllopet och dopet hölls i Berga Kyrka, Linköping och efter bröllopet gick vi upp till Berga Minnespark för porträttbilder. Senare på eftermiddagen blev det middag och fest i Gamla Linköping.

En rolig utmaning som jag gärna gör igen, och ett stort tack till det vackra paret Fanny och Daniel samt deras underbara son Vincent för att jag fick föreviga eran dag, tack.

Simons bal

I lördags efter att man precis hann hem från Visby var det dags att ge sig av till ishallen och skolbalen för att se Simon dansa som John Travolta. Och efter dansen var det dags för dom att åka kanalbåt för vidare färd in till stan för fest.

Fotovandring i Norrköping

I lördags anordnades den årliga World Wide Photo Walk av Scott Kelby, och i år ställde jag upp som ledare för en vandring i Norrköping.
Tyvärr så började det att regna redan efter ca. tio minuter så vi tog skydd under De Geerhallen i liten stund medan det regnade som mest. Det blev trots allt en trevlig runda med nya bekantskaper och en härlig solnedgång som avslut på dagen.

Alla bilder är fotade med Fujifilm X-T20 och 18-55 2.4 - 4

Norrköping gatufoto

Då var det dags att släppa hämningarna och ge sig ut i riktiga världen och testa porträtt ute på stan och fota inför utställningen till Kulturnatten. Gick förvånansvärt bra och det var inte många som sa nej till att få en bild tagen, tyvärr så glömde jag visitkorten hemma som jag tänkt att dela ut så personerna kunde få sina bilder.
Det får snart bli en ny tur in till Norrköping för mer gatufoto.

Prag

Längesedan jag gjorde ett inlägg här på min lilla blogg, men det har varit fullt upp med bröllopet och all planering inför det.

Dagen efter (söndagen) bröllopet reste vi från Linköping till Prag med Czechairline, en resa på drygt 2 timmar i ett relativt litet propellerplan. Prag är en härlig stad med trevliga invånare och vacker arkitektur som man kan gå runt och fotografera flera dagar.

Mitt 14-42 objektiv gick sönder tredje dagen och tur som jag hade hittade jag ett 12-50 http://www.getolympus.com/us/en/m-zuiko-lens-msc-ed-m-12-50mm-f3-5-6-3.html  för drygt 1300kr, normalpris är 3500kr, inte världens skarpaste eller ljusstarkaste men väl värt priset.

Vätternrundan 2017

Då var årets cykelvecka över (för några dagar sedan) blev inte så mycket fotograferande i år p.g.a lite magsjuka, kom ner till starten vi midnatt och sedan stannade jag uppe hela natten och fotograferade soluppgången vid Håleberget och dom första cyklisterna som kom in till Motala.

Halvvättern 2017

I söndags var det dags för Halvvättern 2017, halvvättern är ett motionslopp som är precis som det låter halva distansen av Vätternrundan. Här cyklar deltagarna 15 mil på östgötaslätten med start och mål i metropolen Motala.
Gråmulet väder med inslag av regnskurar gjorde det svårt att fotografera då man fick torka av linsen hela tiden, men det är väldigt kul att fotografera alla cyklister som bjuder på sig själva när dom cyklar förbi.

Bilderna är från starten i Motala och från Rök.

Snart är det dags för Vätternrundan och det är dags att ladda batterierna och formatera minneskortet.