Posts in Platser
Öland - Dag 1

Några bilder från Jordhamn på västra sidan av Öland förutom dom två sista som är från vår lilla stugby i Källa Hamn.

Skönnarboleden i hagel och åska

Det började bra men gick ganska snabbt utför, och där stod man med genomblöta kläder och med hagel och åska som dundrande ner från en mörk himmel. Härligt.

Men det blev några bilder innan ovädret och när regnet och åskan dragit vidare så blev det helt fantastiska tillfällen för foto.

Fördelar med vinter

Vintern kan vara väldigt kall och otrevlig men samtidigt finns det några dagar som är helt fantastiska.
Jag hade inte planerat för foto i helgen eftersom jag var i Harge hela lördagen förra helgen, men när en vän hörde av sig i lördags och sa att han skulle ta en sväng ut till Råssnäs (Motala) och samtidigt visade sig äntligen solen så kunde jag inte säga nej och vi träffades för några timmar med fotograferande av is.
Just is är för mig något väldigt förändrande och nästan mystiskt och riktigt kul att fotografera Is till skillnad från mycket annat passar väldigt bra att fotografera på eftermiddagen i relativt starkt ljus, speciellt om man kan få en låg vinkel och låta ljuset passera genom isen kan det bli väldigt vackert.

Senare på lördagskvällen blev det en sväng till, först tillbaks till Råssnäs för att fotografera med den starka månen som ljuskälla, men jag hittade först inget bra motiv där månen lyste och när jag gick för att leta efter en plats så såg jag hur det sken som en aura runt månen som jag aldrig sett förut.

Eftersom det fortfarande var ett sken runt månen när jag åkte från Råssnäs så åkte jag ner till Motalabron för att se om jag kunde hitta en bra komposition tillsammans med bron.
Två timmar fick jag stå på Vätterns is och vänta på att månen skulle placera sig exakt bakom bron och få en symmetrisk bild med bron som förgrund.
En lyckad avslutning på en vacker vinterdag.

Glöm inte trycka på bilderna för att se hela bilden.

Fotovandring i Norrköping

I lördags anordnades den årliga World Wide Photo Walk av Scott Kelby, och i år ställde jag upp som ledare för en vandring i Norrköping.
Tyvärr så började det att regna redan efter ca. tio minuter så vi tog skydd under De Geerhallen i liten stund medan det regnade som mest. Det blev trots allt en trevlig runda med nya bekantskaper och en härlig solnedgång som avslut på dagen.

Alla bilder är fotade med Fujifilm X-T20 och 18-55 2.4 - 4

Prag

Längesedan jag gjorde ett inlägg här på min lilla blogg, men det har varit fullt upp med bröllopet och all planering inför det.

Dagen efter (söndagen) bröllopet reste vi från Linköping till Prag med Czechairline, en resa på drygt 2 timmar i ett relativt litet propellerplan. Prag är en härlig stad med trevliga invånare och vacker arkitektur som man kan gå runt och fotografera flera dagar.

Mitt 14-42 objektiv gick sönder tredje dagen och tur som jag hade hittade jag ett 12-50 http://www.getolympus.com/us/en/m-zuiko-lens-msc-ed-m-12-50mm-f3-5-6-3.html  för drygt 1300kr, normalpris är 3500kr, inte världens skarpaste eller ljusstarkaste men väl värt priset.

Paddling i Tiveden
Tokanäset

Bilder från två olika dagar med några dagars mellanrum från vackra Tokanäset.

Tokanäset ligger knappt två mil söder om Motala och har en blandad natur med badständer,  stenstränder och tallskog.

Burnäset, en ny pärla

En positiv sak med omställning till sommartid (förutom att klockan i bilen nu går rätt) är att man hinner med lite fotograferande efter jobbet.

Som vanligt hittade jag denna plats med hjälp av http://photoephemeris.com/ och med tanke på hur nära det var dit var det lustigt att jag inte varit på denna plats tidigare.

Tack för sällskapet Jocke och Anders

Tåkern

Åkte ut till för mig en ny plats vid Tåkern med förhoppningen att jag skulle kunna få några fågelbilder, har aldrig riktigt lyckats med det förut och det blev inga speciellt lyckade bilder nu heller. Fast desto mer tur hade jag med vädret, på kort tid förvandlades strålande solsken till en blandning av hagel och snöstorm som drog in precis lagom till solnedgången och förvandlade den blåa himmeln till något helt fantastiskt.

Jag åkte tillbaka några dagar senare för att fotografera norrsken och stjärnor. Den är platsen har blivit en ny favorit som jag kommer att besöka flera gånger i framtiden.

Nävekvarn