Gotland Dag 2 - Högklint och Ygne

Högklint

Söndag och sovmorgon, alldeles för trötta och med mulet väder med inslag av regn beslutade vi att sova ifatt och ta sovmorgon. På eftermiddagen åkte vi en kort tur till Högklint där vi endast stannade någon timme eftersom det inte fanns så många olika motiv att fotografera, men dom som fanns var vackra och med underbar utsikt både norrut mot Visby och söderut.

Ygne

Inga planer efter att vi varit på Högklint och vi tog fram telefonerna och letade efter något som var mer intressant på Gotlands sydkust och inte för långt från Högklint.

Vi kom fram till att en plats som hette Ygne som verkade lovande så vi packade ihop och satte oss i bilen och åkte på några små leriga vägar bort till Ygne.

Ygne är ett fiskeläger beläget några mil söder om Visby med stenstrand (som vanligt) och även där överföring av el sker mellan fastlandet och Gotland. Platsen är väldigt vacker med många sjöbodar, båtar och en liten flod som rinner ut i havet. Vädret var perfekt med en vacker solnedgång och några moln som reflekterade ljuset efter solens nedgång bakom horisonten. En magisk afton :) och kanske det blev någon bild för mycket...