En lugn kväll i Karlsby

Det var en härlig lugn och varm kväll igår, och inga planer för kvällen så det vara bara att passa på att ta en tur med kameran. Åkte tillbaka till en plats utanför Karlsby som jag besökte i vintras där jag tyckte att det kunde bli bra bilder när solen gick ner bakom skogen. Sagt och gjort så markerade jag platsen på kartan i telefonen tankade bilen och gav mig iväg till samma plats som innan, det borde väl inte vara några problem tänkte jag.

När det var en kilometer kvar hittade jag en bra parkeringsplats och så tyckte jag att det var en bra idé att gå sista biten, parkerade bilen tog på mig ryggsäcken och började gå längs med grusvägen till den lilla sjön. Efter en kvart kom jag till en vägskäl där man antingen kunde fortsätta rakt fram eller svänga av till höger.

Jag fortsatte rakt fram...

kom snart fram till en skylt där det stod Dalsjön till höger, hm det måste vara en annan sjö för den jag skulle till ska vara på vänster sida, så jag fortsatte framåt. Efter ytterligare 15 min så började misstänka att jag borde ha kommit fram eller iallafall ha sett en sjö på vänster sida, jag klev av grusvägen och gick 100 meter rakt in i skogen för att se om jag kunde se någon sjö men det gjorde jag så klart inte.

Fan jag har gått fel, ut på vägen och tillbaka samma väg jag kom i raskt takt för nu var det inte så mycket tid kvar innan solen skulle gå ner. Gick tills jag kom tillbaka till skylten där det stod Dalsjön och svängde in på den vägen och redan efter 50 meter var jag framme vid den sjön jag letade efter.

Men nu har jag ju ryggen mot solen och det funkar ju inte om man ska fotografera solnedgången.. Träffade en fiskare och frågade om jag kunde gå runt sjön och det trodde han att man kunde göra så jag börja att gå runt sjön men ville ta några bilder från bryggorna innan. På väg ut mot den ena bryggan när jag gick på träspången så rasslar det till en meter framför mig och en orm slingrar sig ner i vattnet (säkert världens farligaste) jag fryser till is och vågar inte röra mig på en liten stund, vart tog den jäv.. ormen vägen?

Fortsätter runt sjön och eftersom jag lämnade kängorna hemma så gick jag självklart ner mig i gyttjan och blev härligt skitig och blöt om fötterna, när jag kom runt till andra sidan såg jag en stig som ledde upp till vägen och jag tyckte det var lika bra att hämta bilen nu istället för när det blivit mörkt och jag visste inte riktigt vart den var.

Hämtade bilen och åkte tillbaka, parkerade och gick 20 meter ner till stranden och fotade solnedgången.