Vandring vid Grövelsjön

Packade bilen och åkte iväg tidigt på onsdagsmorgonen för en resa på 57 mil upp till Grövelsjön och en planerad vandring på fyra dagar. Resan upp gick utan några problem, ett stop på MAX i Borlänge för middag och kaffe och sedan ett stopp i Idre för att handla mat och godis till vandringen, sedan var vi framme vid Grövelsjö Fjällstation. Vi anlände vid 19:00 och gick endast en kort bit och satte upp tältet för första natten, efter vi satt upp tältet och gjort mat på Triangiaköket tog vi en liten promenad och njöt av dom vackra vyerna, vi gick och lade oss och ingen av oss hade tänkt på att solen aldrig riktigt går ner så här långt norrut och ficklamporna fick vi aldrig användning av.

Vaknade tidigt på torsdagsmorgon av att regnet smattrade på tältet, vi låg kvar och väntade på att regnet skulle sluta och sedan packade vi ihop och gav oss av till nästa destination; Fosksjöarna.

Fosksjörna ligger endast 6 km från första tältplatsen och knappt 2 timmar senare var vi framme, p.g.a blåsigt och mulet väder fick vi leta tältplats som låg skapligt i lä vilket inte är det lättaste att göra på fjället.

Efter att vi rest tältet och tagit lite mat gick jag och Simon på en liten tur uppför Storvätteshågna men det var så pass mulet och blåsigt så man såg inte mycket alls tyvärr.

Det var en mycket blåsig och mulen torsdag så det blev inte mycket fiske och man var tvungen att röra på sig nästan hela tiden för att inte börja frysa.

Vi gick och la oss tidigt den kvällen och klockan 04:00 blev jag väckt av Simon som inte mådde bra, han frös och mådde illa, reste av den natten och dagen efter blev det mycket uppkastningar och "toa"besök för stackars Simon. Vilket var väldigt tråkigt eftersom fredagen var den enda dagen med bra väder.

Fredagen tillbringades med mycket fotograferande och fiskande, jag och Tommy tog en tripp upp till sjön på Strovätteshågna och provade fisket där uppe, utsikten från toppen var storslagen där man såg oändligt åt alla vädersträck.

Vi gick och la oss på fredagen till en fin solnedgång och såg fram emot en ny dag med solsken och en frisk och pigg Simon. När vi vaknade på lördagen så öste regnet ner och det blåste kalla vindar. Då bestämde vi oss för att det fick vara nog, vi packade ihop allting och tog en rask vandring tillbaka till bilen, När vi kom tillbaka till fjällstation var vi blöta och kalla och passade på att byta om till dom torra och rena kläderna vi hade lämnat i bilen.

Vi började resan hemåt och stannade i Idre för frukost/lunch, Simon som inte hade ätit på drygt ett dygn har nog aldrig ätit en kebabtallrik så fort innan... (kanske inte så smart)

Vi åkte inlandsvägen hem och gjorde några stopp längs med vägen hem, inlandsvägen är en vacker sträckning med många fina rastplatser.

Hoppas på bättre väder till nästa resa.

Ha det gott /  Mathias