Ny kamera

Jag har sålt min Canon 50D som jag köpte för att ha som reserv och eftersom jag inte har använt den så mycket som jag trodde och istället köpte jag en kompaktkamera att ha som komplement till min FF (Canon 6D).Mina önskemål på en kompaktkamera var att det skulle finnas manuella inställningar (som t.ex. bländare och slutartid), skärm som går att vinkla och gärna RAW format och dels inte kosta mycket mer än vad jag fick för min gamla kamera.

Valet blev föll på en Panasonic Lumix DMC-TZ57, den har det jag önskade förutom RAW och till ett vettigt pris.

20x Optisk zoom - 16 Megapixels Högkänslig MOS-sensor - 180° fällbar skärm För självporträtt

SE ALLA SPECIFIKATIONER

Nu lämnar jag systemkameran hemma inför resan nästa vecka och tar med denna smidiga kamera istället :)

Var inne i Linköping igår och passade på att ta med och testa kameran för lite statsfoto och sedan blev det en sväng ner till Varamon och lite mer testade där.

Kameran startar upp fort och på bara 2-3 sek kan man ta ett kort, inställningar är lätta att justera och menysystemet går snabbt att bläddra igenom. Alla ändringar som man behöver göra ofta finns det direktknappar till som t.ex. exponeringkomp val av funktion (bländare, slutartid). Det finns snabbmenyer till alla andra funktioner som man vanligtvis behöver ändra.

Det ända som har stört mig hittills är att timerfunktion måste startas om på nytt efter varje kort, ISO 800 och högre blir rätt så mycket brus (förväntat), bildstabilisatorn känns inte riktigt på toppnivå och det kommer säkert att dyka upp mer problem desto mer jag använder kameran eller tvärtom så lär jag mig hur man får kameran att fungera som bäst.

Ställ gärna frågor i kommentarerna så ska jag försöka svara.

Testbilder direkt ur kamera:

Inbyggd panoramafunktion som av någon anledning gör bilderna mindre än normalt. Pano: 2672 × 720 Normalt: 4608 × 3456

Panasonic DMC-TZ57 Panorama testbild

Panasonic DMC-TZ57 Panorama testbild